zaterdag, 16. april 2005 - 19:31

GGD Gelre-IJssel vaccineert tegen Hepatitis A

De GGD Gelre-IJssel start in Deventer binnenkort met de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen Hepatitis A. Deze campagne is gericht op allochtone kinderen uit de gemeente Lochem en Deventer die in de zomervakantie naar hun thuisland op vakantie gaan.

De GGD Gelre-IJssel gaat allochtone kinderen van 2 tot en met 12 jaar, vaccineren tegen Hepatitis A in Deventer, op:
· Woensdag 27 april, van 15.00 – 16.30 uur, in wijkcentrum De Venen, Schipbeekstraat 2
· Woensdag 11 mei, van 15.00 – 16.30 uur, in wijkcentrum De Venen, Schipbeekstraat 2

De vaccinatie voor allochtone kinderen van 2 tot en met 12 jaar wordt vergoed bij een aanvullende verzekering van Agis, Amicon en Salland Verzekeringen. Mensen die op een andere manier verzekerd zijn moeten € 25,- betalen. Zij kunnen dit wellicht achteraf bij hun eigen verzekering declareren.

Het is belangrijk om de ziekenfondspapieren en het gele vaccinatieboekje mee te nemen!!! Het pasje van de verzekering is niet voldoende om de vaccinatie gratis te ontvangen.

De kinderen worden via basisscholen en kindercentra uit de gemeenten Deventer en Lochem uitnodigd. Dit voorjaar heeft een dergelijke campagne al plaats gevonden in Apeldoorn en Zutphen.

Het komt regelmatig voor dat allochtone kinderen, bijvoorbeeld Turkse, Marokkaanse of Somalische kinderen, tijdens de zomervakantie in hun thuisland besmet worden met Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Na de vakantie kunnen besmette kinderen de ziekte overdragen aan andere kinderen (bijvoorbeeld op school). Soms ontstaan er dan epidemietjes van Hepatitis A. Om dit te voorkomen organiseert de GGD Gelre-IJssel elk jaar een vaccinatiecampagne tegen Hepatitis A.
Provincie:
Tag(s):