woensdag, 28. september 2005 - 10:41

GGD start rookpreventie-campagne op school

Maastricht

De GGD Zuidelijk Zuid-Limburg start een nieuwe voorlichtingscampagne die leerlingen wijst op de gevaren van roken. Onder de naam ‘Later!’ heeft de GGD samen met jongeren de campagne ontwikkeld die is bedoeld voor het voortgezet onderwijs. De campagne is ontstaan, omdat er voor deze groep weinig informatie beschikbaar is die wijst op de risico’s van het roken.

In het voorlichtingsmateriaal worden de risico’s van roken in beeld. Het gaat hierbij om: los zittende tanden en geur uit de mond, haaruitval, huiduitslag, kortademigheid en slechtere kwaliteit van sperma bij jongens. De verpleegkundige zal tijdens het periodiek verpleegkundig onderzoek het met de leerlingen van de tweede klas ook hebben over het rookgedrag. Het doel is om de jonge roker bewust te maken van het risico’, zodat hij of zij een welbewuste keuze kan maken.
Het voorlichtingsmateriaal zal worden verspreid op 15 scholen in de regio Maastricht. Hierbij zullen circa 2000 leerlingen worden bereikt. Aanstaande donderdag zal wethouder Costongs van Maastricht het eerste campagne materiaal uitreiken bij het St. Maartens College in Maastricht.

© BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):