vrijdag, 18. november 2005 - 15:48

Gitaarvirtuoos tussen Goorse muzikanten

Goor

De veelzijdige gitarist Raymond 'Guitar Ray' Nijenhuis staat op vrijdag 2 december op de planken van theater de Reggehof, als groepslid van de band Kerkstraat Centrum, het muzikale project van de Gorenaren Paul Schabbink en Bert Eeftink. Nijenhuis is een meester in het spelen van de blues, maar ook van pakkende rock en roll en meeslepende country muziek

Kerkstraat Centrum, een band die is voortgekomen uit de tweejaarlijkse Goorse oudejaarsconference, stond drie jaar geleden ook al op de planken van de Reggehof met een liedjesshow. De reacties waren destijds dermate enthousiast dat een vervolg niet kon uitblijven. 'Het liedjesprogramma is voor ons een wereld van verschil als je het vergelijkt met de conference', zo zegt tekstschrijver en zanger Bert Eeftink. 'Bij de conference draait tachtig procent om de lach, maar bij het liedjesprogramma proberen we meerdere stemmingen te creëren'.

De items in de liedjes van Kerkstraat Centrum zijn heel uiteenlopend, van liefdesperikelen tot protestliederen tot pure humor. Van algemene thema's tot onvervalst Goors. En ook de muziekstijlen lopen sterk uiteen. 'Voor ons muzikanten is dat heel plezierig', zo zegt Paul Schabbink. 'Bij ieder liedje wordt er wat anders van ons gevraagd'. De band Kerkstraat Centrum bestaat op 2 december uit drummer Rob Eeftink, trompettist/bassist Pascal Haverkate, toetsenist/zanger Edwin van Hoevelaak, zangeres Aniek Morsink, Gitarist Raymond Nijenhuis en de eerder genoemde Paul Schabbink en Bert Eeftink.

'Het wordt een leuk programma', aldus Eeftink. 'Er zit humor in, maar ook hele mooie kleine liedjes. En wellicht toveren we ook nog wat verrassende gasten uit de hoge hoed' .Voor het optreden van Kerkstraat Centrum op vrijdag 2 december zijn nog kaarten verkrijgbaar bij theater de Reggehof. Bij voldoende belangstelling wordt er op zaterdag 3 december een tweede voorstelling van Kerkstraat Centrum gehouden.
Provincie:
Tag(s):