woensdag, 24. augustus 2005 - 8:52

Glenn Corneille overleden

Venlonaar Glenn Corneille is dinsdagvond verongelukt in Laren. De politie trof de muzikant op de A1 dood in zijn auto aan, die door een ongeval beschadigd was. De 35-jarige Limburgse muzikant was een bekende in de Limburgse en Nederlandse muziekscène. Zo werkte hij samen met Boris en zangeres Do. Ook was hij mede-presentator van het Tv-programma ‘De Notenclub’ en presenteerde hij de provinciale finale van de voorleeswedstrijden voor basisschoolkinderen in Roermond. Glenn was momenteel bezig met een tour door Nederland met zangeres Do.

Het ongeluk dat de pianist het leven heeft gekost, is vermoedelijk gekomen doordat de pianist de macht over het stuur is kwijtgeraakt, aldus een woordvoerder van de Politie Noord-Holland. Corneille reed dinsdagavond rond kwart voor acht over de A1 van Amsterdam naar Amersfoort. Tijdens het voorsorteren richting Baarn kwam hij in de rechterberm terecht. Hij botste eerst tegen een lantaarnpaal en daarna tegen een boom. Glenn overleed ter plaatse.

Corneille studeerde ‘cum laude’ af aan het conservatorium in Maastricht, waar hij Jazz en Lichte muziek studeerde en tevens het vak Docent. Hij begeleidde muzikanten, maar genoot ook succes met zijn Corneille Roelofs Trio. In 2000 ontving hij de ‘Best New Talent Award’ tijdens de Dutch Jazz Competition. In 2001 stond hij met het Corneille Roelofs Trio op het North Sea Jazz festival in Den Haag.

© BON/Archieffoto: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):