woensdag, 2. maart 2005 - 0:07

Glitter en glamour tussen de koeien

Holten

Edwin Van Hoevelaak, in de provincie vooral bekend als medepresentator van het populairste TV-Oost programma de Regiotap, heeft gisteren officieel zijn eigen professionele opnamestudio geopend. Tal van artiesten, zangers en musici waren op het intieme feestje afgekomen, samen met Dennie Christiaan verrichtte hij de openingshandeling. Als een zanger een nummer opneemt kijkt hij door het raam zo de weilanden in. Glitter en glamour tussen de koeien aan de rand van Holten.

Van Hoevelaak is in het dagelijks leven eigenlijk platenproducer en liedjesschrijver. Tal van bekende artiesten komen regelmatig bij hem over de vloer in zijn nieuwe stulp in het buitengebied van Holten, zoals Dennie Christiaan, Grad Damen, de Havenzangers en tal van regionale piratenartiesten. Ook Jan Smit is geïnteresseerd en daarvoor worden momenteel ook nummers geproduceerd. Samen met de kale Willy Oosterhuis vormt hij ook nog het duo ‘de regiotappers’ die zelf ook regelmatig CD’s uitbrengen.

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de Rooftop studio’s doordat Edwin in het kleine showbizzwereldje razendsnel een goede naam aan het opbouwen is.
Eén jaar lang heeft de verbouwing van een grote schuur tot opnamestudio geduurd. De naam Rooftop is overigens ontleend doordat hij in het verleden op een zoldertje in Enschede is begonnen.
© BON/tekst en foto’s:Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):