maandag, 28. november 2005 - 21:41

Goed gesprek tussen Verdonk en jongeren in Venray

Venray

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft maandagmiddag voor de tweede keer dit jaar een bezoek gebracht aan de gemeente Venray. Het bezoek was een vervolg op haar eerdere bezoek in april dit jaar. Verdonk ging toen in discussie met verschillende vertegenwoordigers van de Marokkaanse, en Turkse gemeenschap en van het jongerencentrum Dingus.

De minister wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van de ontwikkelingen in de Noord-Limburgse plattelandsgemeente na de incidenten eerder dit jaar.

Verdonk besloot in april tot het bezoek aan Venray, na de confrontatie op 2 april tussen autochtone en allochtone jongeren. Een groep Turken en jongeren die een hardcorefeest in jongerencentrum Dingus bezochten gingen met elkaar op de vuist, nadat de Turkse moskee was bekogeld met bierflessen. Minister Verdonk wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van de problematiek tussen de verschillende groepen jongeren van de afgelopen maanden door met hen in gesprek te gaan.

Zij beloofde toen terug te komen in Venray. Het tweede gesprek zou eigenlijk op 27 juni plaatsvinden, maar toen konden niet alle betrokken partijen aanwezig zijn. De gesprekken zijn positief verlopen volgens zowel de Turkse, Marokkaanse gemeenschap en de jongeren die jongerencentrum Dingus bezoeken. De spanningen tussen de verschillende groepen lijkt een stuk minder te zijn.
Provincie:
Tag(s):