donderdag, 28. juli 2005 - 0:01

Goede reis

Joure

Woensdag was het weer zover, de 20e editie van de Friese Ballonfeesten in Joure ging van start. Het weer gooide echter wat roet in het eten van de organisatie, de ‘special-shapes’ kregen geen toestemming om het luchtruim te kiezen en bleven in de koffer. Hierdoor zag het publiek slechts de helft van de 35 luchtballonnen het luchtruim kiezen.

Het grootste ballonnenfeest van Europa staat dit jaar in een internationaal licht. Om het thema van de openingsdag (Europa) te onderstrepen heeft de gemeente Skarsterlân alle ambassadeurs van de EU-lidstaten en de ambassadeur van kandidaat lidstaat Roemenië – het land van zustergemeente Medias – uitgenodigd om de opening van mee te maken.

Negen ambassadeurs (België, Duitsland, Finland, Litouwen, Malta, Oostenrijk, Roemenië, Spanje en de Tsjechische republiek) en twee afgevaardigden (Hongarije en Groot-Brittannië) hebben aan deze uitnodiging gehoor gegeven en namen deel aan de openingsmanifestatie. De internationale gasten werden per koets naar de Nutsbaan in Joure gebracht, waar de officiële openingshandeling werd verricht door burgemeester Bert Kuiper en gedeputeerde Anita Andriessen van de provincie Fryslân.

De Friese Ballonfeesten worden jaarlijks bezocht door zo’n 25.000 bezoekers. Naar planning zullen iedere avond meer dan 35 heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland het luchtruim kiezen. Naast het belangrijkste ingrediënt, de ballonnen, worden er vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het evenement vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 31 juli. Voor meer informatie kunt u terecht op ballonfeesten.nl. ©BON/foto’s: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):