woensdag, 23. maart 2005 - 6:54

GP Maleisië seizoensopener 2006?

De organisatoren van de Maleisische Grand Prix hebben Formule 1-baas Bernie Ecclestone gevraagd of er de mogelijkheid bestaat dat Maleisië de seizoensopener van 2006 wordt. Dit komt doordat de Grand Prix van Australië, de traditionele seizoensopener, waarschijnlijk verplaatst zal worden naar eind april zodat het evenement niet samenvalt met de 'Commonwealth Games'.

Circuit directeur Ahmad Mustafa heeft bevestigd dat hij met Ecclestone heeft gesproken om de Grand Prix van Maleisië volgend jaar te promoveren tot seizoensopener. Hij zegt optimistisch te zijn over de kans van slagen van deze plannen.

"Bernie heeft geen toezegging gedaan, maar wij zijn er optimistisch over dat onze wens positief beantwoord kan worden�, aldus Mustafa.

"Het zal een uitdaging voor ons worden om de eerste race van het seizoen te organiseren, maar ik ben er van overtuigd dat het goede PR voor de Grand Prix, en voor Maleisië in het algemeen zal zijn."

Het probleem dat Ecclestone zal krijgen als hij Maleisië bovenaan de kalender plaatst is dat de kosten voor de teams zullen stijgen omdat ze apart naar allebei de races moeten vliegen omdat ook de Grand Prix in Melbourne moet worden verplaatst. Op dit moment vliegen de teams namelijk direct vanaf Melbourne over naar Sepang.

Een oplossing voor dit probleem zou zijn om de race in Bahrein te laten volgen op die van Maleisië, en Australië daarna in te plannen. Australië zal daardoor wel de race begin april moeten organiseren en niet zoals gewenst, eind april. Wanneer dit zal gebeuren zal het voor de teams niet nodig zijn al hun auto's, personeel en uitrusting naar Europa en weer terug te laten vliegen tussen de races door.
Categorie:
Tag(s):