woensdag, 6. juli 2005 - 19:46

Grafmonument voor Davy, Pascal, Rowena, Sandelina, Robin en Charissa

Roermond

Onder belangstelling van publiek en media heeft bisschop Frans Wiertz dinsdagmiddag het nieuwe grafmonument ingezegend voor de 6 kinderen die op 12 juli 2002 bij een woningbrand in Roermond het leven lieten. Na bijna drie jaar hebben Davy (12), Pascal (11), Rowena (8), Sandelina (6), Robin (5) en Charissa (4) nu hun eigen grafmonument. De zes kinderen van de familie Schouwenaar in de Roermondse wijk Sterrenberg kwamen om na een woningbrand. De brand werd veroorzaakt door hun vader.

De vader kwam tot zijn daad onder invloed van alcohol. De moeder kon zich redden door uit het raam te springen. Een dochter overleefde het drama, omdat zij uit logeren was bij haar grootouders.

Omdat de familie zelf geen geld had voor een grafsteen, is de Stichting ‘Een dag om nooit te vergeten, 12 juli 2002’ in het leven geroepen. Door geld in te zamelen bij het bedrijfsleven en andere stichtingen kon dit grafmonument worden gemaakt. Het monument is ontworpen door de kunstenaars Wijnand Thönissen en Dick van Wijk.

© BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):