zondag, 6. maart 2005 - 22:35

Gratis bellen kan dat ???

Putten

Aanbieders die vaste telefonie tegen scherpe prijzen aanbieden. Een gezonde situatie, omdat de markt hiermee scherp wordt gehouden en de consument profiteert van gezonde concurrentie met interessante prijsmodellen. Steeds vaker wordt ook ‘gratis telefoneren’ aangeboden. Een aanbod dat aantrekkelijk klinkt, maar onmiddellijk de vraag oproept in hoeverre dit een realistisch aanbod is dat wordt waargemaakt. Want waaruit halen de aanbieders met een gratis dienstverlening hun inkomsten? Zitten er geen addertjes onder het gras? En hoe staat het met de kwaliteit?

Met gratis bellen wordt wel degelijk verdiend. Creatieve modellen zorgen ervoor dat er toch inkomsten worden gegenereerd. Zo belt u bijvoorbeeld kosteloos naar vaste nummers, maar betaalt u een hoger bedrag voor het bellen naar mobiele nummers. De marges die met deze constructie worden gemaakt, zorgen dat het voor aanbieders aantrekkelijk blijft om ‘gratis bellen’ aan te bieden.

Of volledig gratis bellen mogelijk is? Nee. Toch wordt het aangeboden. Aan u als consument de schone taak om alert en nuchter te blijven. Bekijk de aanbiedingen, onderzoek de voorwaarden, neem de kleine lettertjes door, blijf realistisch en weet wat u kunt verwachten. Uiteindelijk constateert u dat gratis bellen niet bestaat en de bedrijven inderdaad niet zomaar ‘geld weggeven’ aldus Roy de Feber namens Telecomsite.nl

Meer informatie: www.telecomsite.nl

Categorie:
Tag(s):