zondag, 20. november 2005 - 10:35

Gratis inloopspreekuur kattengedragsproblemen

Donderdag 8 december 2005 zal van 14.00-16.00 uur een gratis inloopspreekuur voor kattengedragsproblemen gehouden worden in Dierenkliniek Europaplein in Amsterdam. Mensen kunnen met alle vragen over hun kat en diens (probleem)gedrag terecht op dit gratis spreekuur. Gedragsproblemen bij katten komen vaak voor en vormen de belangrijkste reden om de kat de deur uit te doen of te euthanaseren. De asiels zitten momenteel weer voller dan ooit tevoren.

De redenen dat mensen naar de spreekuren komen zijn divers: omdat hun kat zich vreemd gedraagt, agressief is, de nieuwe kat niet accepteert of plast in het wiegje van de baby. Deze kattengedragsspreekuren worden gehouden in Rotterdam, Blokker (Hoorn), Leiden en Amsterdam.

Het is belangrijk dat mensen voor gedragsproblemen eerst hun dierenarts raadplegen, zodat deze zo nodig kan onderzoeken of het vreemde gedrag niet een lichamelijke oorzaak heeft. Hinderlijk miauwgedrag kan bijv. door diverse aandoeningen veroorzaakt worden. Ook kunnen kattenbezitters en liefhebbers terecht met vragen over hoe ze een kat iets af kunnen leren. De kat kan echter gewoon thuis blijven.

Mensen die geen gelegenheid hebben om ’s middags naar het spreekuur te komen, kunnen ook terecht op de website kattengedragstherapie waarop allerlei tips staan voor een goede relatie met uw huisdier.
Provincie:
Tag(s):