dinsdag, 8. november 2005 - 20:12

Gratis muziek tijdens Popronde

Eindhoven

Het reizend festival de Popronde trekt jaarlijks langs tien Nederlandse steden. In navolging van een succesvol debuut in 2004 vindt dit jaar de tweede Eindhovense editie plaats op vrijdagavond 11 november. De cafés en poppodia in het centrum van de stad vormen de podia voor het festival. Op vrijdagavond spelen tussen 20.00 en 03.00 uur 28 live bands en acts. Vanaf 00.00 uur begint de Gigantic afterparty in de Effenaar tot 04.00 uur. De Popronde Eindhoven wordt in de nieuwe grote zaal afgesloten. Alle optredens zijn gratis voor het publiek toegankelijk, net als de party.

De Effenaar biedt gratis entree met de bon uit het Poprondeboekje. De boekjes zijn goed verspreid door de binnenstad, maar ook aan de kassa van de zaal zijn ze op de 11e nog gewoon te verkrijgen. Tevens zijn de fantastische Eindhovense dames Lucy Dee Angels donderdagavond vanaf 21.00 uur in de binnenstad om de Poprondeboekjes uit te delen.

De deelnemende acts variëren van singer-songwriter tot bands die funk, rock, gitaarpop, blues, rockabilly, folk, wereldmuziek, nederpop, jazz, en hiphop spelen. De programmering is een afspiegeling van wat er op live muziek gebied gebeurt in Nederland. Het festival is een kweekvijver, een voedingsbodem voor festivals, het live circuit en het clubcircuit, gratis te bezoeken voor muziekliefhebbers.
Provincie:
Tag(s):