vrijdag, 14. oktober 2005 - 0:14

Gratis sexy strings voor ‘zielige’ bijstandsmoeders

Enschede

Ferdy Lammerink en Hans Hofte van de Enschedese Stadspartij gaan aanstaande zaterdag op de markt gratis strings uitdelen aan ‘zielige’ bijstandsmoeders, zodat ze dan misschien eerder aan de man komen. Zij doen dit als ludieke actie om te laten zien hoe belachelijk zij het vinden dat de VVD wil dat de gemeente moet gaan bemiddelen bij relatieproblemen, om zodoende het aantal bijstandsuitkeringen in Enschede naar beneden te brengen.

Sinds fractievoorzitter Jeroen Hatenboer woensdag bekendmaakte dat in het concept-verkiezingsprogramma van de VVD staat dat de gemeente moet gaan helpen om bijstandsmoeders weer aan de man te brengen, is het hommeles in de Enschedese politiek. De Stadspartij reageerde als eerste en noemde het voorstel discriminerend, vrouwonvriendelijk en ‘paniek voetbal’. Binnen de VVD zelf is het nu ook al mis en dreigt er een scheuring te ontstaan. Hatenboer is zelf ook geschrokken van de negatieve media aandacht en noemt het voorstel nu ‘uit het verband gerukt’. Zelfs SBS-6 besteedde aandacht aan de zaak.

De twee voormannen van de Stadspartij Lammerink en Hofte, gaan nu op de markt staan om sexy strings uit te delen aan zielige en eenzame bijstandsmoeders, zodat ze zodoende misschien eerder aan de man komen en daarmee de gemeente Enschede uit hun financiële problemen helpen. Lammerink zijn broodwinning is marktkoopman en hij staat zaterdags op de markt en verkoopt er portefeuilles. Hij staat a.s. zaterdag met zijn stand tegenover de ingang van de Bijenkorf.
Dus dames......

Tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):