zaterdag, 20. augustus 2005 - 9:31

Griezeltijd aangebroken

Arnhem

In menig tuin, woon- of slaapkamer is het in dit jaargetij weer griezelen geblazen nu de meeste spinnen er weer op uit trekken om ons van de vervelende insecten zoals muggen en vliegen af te helpen. Niet iedereen kan de behulpzame langpoten zoals de huisspin waarderen.

Op het oog zien ze er angstaanjagend uit en leidt het vaak tot paniekreacties wanneer het onschuldige diertje voor je tv langsloopt terwijl je net naar een spannende film zit te kijken. Deze diertjes komen uitsluitend voor in huizen en leggen zo’n 50 eitjes die uiteindelijk ook weer bij uw tv komen kijken.

Ook een veel voorkomende spin in huis is de Trilspin. In Zuid-Europese landen wil het dier nog wel eens buiten leven, maar in Nederland zoekt hij het liever bij u binnen. Wanneer hij geen hulp in de huishouding tegenkomt kan het diertje een lengte van 5 cm bereiken en kan 3 jaar oud worden. Deze spin jaagt net als andere spinnen op muggen en vliegen, en wikkelt ze na vangst in draden die in vergelijking sterker zijn dan staal. Voor het beestje maakt de locatie niet veel uit, zo kun je hem in huis overal aantreffen, zelfs zoals op de foto op je wc.

Spinnen zijn over het algemeen gek op vochtige plekken, kijk dus niet gek op wanneer je ‘s morgens wakker wordt en je het gevoel hebt dat je al hebt gegeten. Uit een onlangs verschenen onderzoek blijken mensen in hun diepe slaap in hun leven gemiddeld 3 tot 5 spinnen op te eten. Maar wees blij dat deze diertjes hun uiterste best doen om ons af te helpen van die vervelende zoemers die je ‘s nacht uit je slaap weten te houden.
Provincie:
Tag(s):