woensdag, 12. januari 2005 - 14:33

Groenlicht voor windmolenpark Noordzee

Den Haag

De Raad van State heeft woensdag het groene licht voor de bouw van experimenteel windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee. De Raad verwierp de laatste bezwaren van de Stichting Vogelwacht Egmond. Volgens de Vogelwacht kosten de windmolen honderden vogels het leven, omdat ze op de route van trekvogels zijn gepland.

Binnenkort zullen 36 windmolens op achtkilometer uit de kust van Egmond in de Noordzee worden gebouwd. De vogelwacht had geklaagd bij de Raad van State dat er vooralsnog geen sluitend meetsysteem bestaat om het aantal vogels te meten dat sneuvelt, als ze in de wieken van het windmolenpark worden vermalen. De Raad stelt vast dat er intussen een aantal meetmethodes in ontwikkeling is en dat een van deze methodes zal worden toegepast.

Ook wilde de vogelwacht een deel van het geld dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat beschikbaar stelt om de natuur te compenseren die door het windmolenpark verloren gaat. De Raad oordeelde dat de eis van het geld losstaat van de vergunningsprocedure.

© BON/Foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):