dinsdag, 15. maart 2005 - 21:19

GroenLinks wil tippelzone terug

Amsterdam

GroenLinks presenteert een nieuw voorstel om de problemen op te lossen die zijn ontstaan sinds de sluiting van de Tippelzone Theemsweg. Amsterdam moet haar verantwoordelijkheid nemen, vindt GroenLinks.
<BR>Sinds de sluiting van de Tippelzone aan de Theemsweg kunnen straatprostituees in Amsterdam nergens meer hun werk uitoefenen. GroenLinks wil dat er wordt nagedacht over een nieuwe plek waar straatprostitutie wordt toegestaan. Een plek waar ook verslaafde prostituees terecht kunnen.

Op dit moment worden straatprostituees fors opgejaagd door de politie. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van prostituees, omdat ze nauwelijks bereikbaar zijn voor hulpverleners. Nu ze noodgedwongen terug zijn in de illegaliteit loopt bovendien hun veiligheid gevaar. Straatprostitutie heeft altijd bestaan en zal altijd bestaan. GroenLinks vindt dat Amsterdam haar verantwoordelijkheid moet nemen en niet het probleem overlaten aan bijvoorbeeld Utrecht, waar de tippelzone inmiddels zwaar onder druk staat door een toeloop van Amsterdamse prostituees.GroenLinks stelt een kleinschalige, laagdrempelige zone voor, dichterbij de stad en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daartoe heeft duoraadslid Lonneke Lodder een raadsnotitie ingediend.
Provincie:
Tag(s):