donderdag, 28. juli 2005 - 13:34

Groningen Welvaart van start

Groningen

Vanaf vandaag is de stad Groningen tot en met zondag 31 juli het decor van het grootste scheepvaartevenement dat ooit in deze provincie is gehouden: Groninger WelVaart.
<BR>Vanaf ’s ochtends vroeg zullen donderdag 250 historische schepen de binnenstad van Groningen binnenvaren. De boten blijven daar liggen tot zondag; een groot aantal is ook open voor het publiek. Donderdagavond vindt de officiële opening van het evenement plaats met een spetterend scheepsconcert. Hierbij zullen scheepsgeluiden met muziekinstrumenten worden gecombineerd.

Vrijdag en zaterdag is er een nautische markt en zijn er rondleidingen langs de pakhuizen en op schepen. Verder zijn er verschillende demonstraties te zien, waaronder gaffel-maken, knopen, wrikken, sloeplassen en duiken met historische uitrusting. ’s Avonds vinden er op tal van plekken aan het water optredens plaats van onder andere akoestische bands, een piratenkoor en DJ’s. Zondag is er op de Vismarkt een rommelmarkt. Tijdens Groninger WelVaart stellen Groningse atelierschepen hun ateliers open voor het publiek. Op de wal hebben veel galeries en enkele ateliers speciale tentoonstellingen met nautisch werk samengesteld. © BON - foto's: Martin Nuver
Provincie:
Tag(s):