maandag, 18. juli 2005 - 8:32

Groningen wil Uruguayaanse tester behouden

Het verblijf van Bruno Ramon Silva Barone bij FC Groningen wordt verlengd. Dat meldt de site www.fcgroningen.nl. De Uruguayaan gaat komende week met de eerste selectie mee naar Zeegse. Daar belegt FC Groningen van maandag tot en met donderdag een trainingskamp.

De technische staf heeft een positief advies gegeven over de kwaliteiten van de 25-jarige rechtsback. De directie zal de komende week alles in het werk stellen om een Europees paspoort voor Silva te bemachtigen.

De club beschikt over informatie dat Silva voor een Italiaans paspoort in aanmerking komt. Mocht dit traject succesvol worden afgerond, is de club inmiddels zo ver dat ze erin zal slagen de transfer ook financieel rond te krijgen.

Silva trainde sinds maandag met de eerste selectie en speelde mee in de oefenduels tegen VVS en FC Emmen. Voor de positie van rechtsback bestond nog altijd een vacature na de transfer van Elshot naar NAC Breda.

Silva speelde de afgelopen vijf jaar in zijn vaderland Uruguay voor Danubio in de hoogste divisie. In die periode maakte de drievoudig international een uitstapje van een halfjaar toen hij op huurbasis uitkwam voor het Russische FC Rostov Rostelmash.
Categorie:
Tag(s):