woensdag, 21. september 2005 - 12:39

Groot neijveld best versierde school van nijmegen

Nijmegen

Vandaag, woensdag 21 september is de winnaar van de wedstrijd ‘Versier je school!’ bekend gemaakt. De wedstrijd, in het kader van het wijkenfestival Nijmegen 2000 jaar, slingert al bijna een jaar door de Nijmeegse wijken en scholen. Vandaag werd basisschool Groot Nijeveld aan de Tollenstraat in het Willemskwartier uitgeroepen tot ‘best versierde school van Nijmegen’ De school heeft van burgemeester Guusje ter Horst een cheque ter waarde van
<BR>€ 1500,- uitgereikt gekregen

Verslingerd aan Nijmegen

Verslingerd aan Nijmegen, dat roepen we dit feestjaar. De slinger is hét symbool voor een feestje. Een feestje ter ere van het 2000-jarig bestaan van onze mooie stad, de oudste stad van Nederland. Als het feest is versier je de boel en dat is precies wat Nijmegen 2000 de Nijmeegse basisscholen heeft gevraagd. De opdracht was; versier je school zo leuk, origineel en zo veel mogelijk. De wedstrijd is uitgeschreven in het kader van het wijkenfestival van Nijmegen 2000 jaar dat al sinds het begin van dit jubileumjaar door de Nijmeegse wijken slingert. Op dit moment beleeft het festival zijn laatste editie in de Waalsprong.

2000 Jaar Nijmeegse geschiedenis op het raam

De kinderen van basisschool Groot Nijeveld hebben de 2000 jarige geschiedenis van hun stad als een soort stripverhaal op de ramen van de klaslokalen geschetst.

Zo zien we bijvoorbeeld de legende Mariken van Nieumeghen voorbij komen of de gebroeders Van Limburg, maar ook recentere geschiedenis zoals de bevrijding van Nijmegen in de tweede wereldoorlog. De school had niet alleen het hele gebouw prachtig versierd maar hieraan ook een historische dag gekoppeld. Er waren historische spelletjes en de docenten waren uitgedost in middeleeuwse en Romeinse kledij. Al met al een gezellige en leerzame dag. De inspanningen werden vandaag beloond. Naast een cheque ter waarde van € 1500,- mag de school zich voortaan ‘best versierde school van Nijmegen noemen’!

Uitreiking

De jury, bestaande uit raadsleden, Anne Baard, Alard Beck, Marlies van Hulsentop en Frans de Krijger bracht vanochtend samen met burgemeester Guusje ter Horst en de stichting Nijmegen 2000 jaar de prijs bij Groot Nijeveld. Daar had de schoolleiding, die vlak daarvoor geïnformeerd was, de leerlingen verzameld op het schoolplein. Na de officiële prijsuitreiking bracht ‘Ronnie’ van het Nijmeegse duo ‘Ronnie en Donnie’ het lied ‘Nijmegen, stad van het konijn’, ten gehore. Een toepasselijk lied met dans over de geschiedenis van Nijmegen. Nog de hele ochtend is er nagefeest in Groot Nijeveld!

©BON - foto stichting Nijmegen 2000 jaar
Provincie:
Tag(s):