vrijdag, 17. juni 2005 - 20:59

Grootouders Isra dankbaar voor steun bevolking

Goor

'De ontvoering van Isra na de moord op haar moeder krijgt niet zoveel aandacht als de moord op Fortuyn of Van Gogh, maar ze verdient het wel! Dit meisje heeft nooit iemand gekrenkt', zegt Ger van der Burg. De ouders van de vermoorde Marisse van der Burg, Ger en Clary, hopen op de terugkomst van hun 3-jarige kleindochter. Isra bevindt zich op dit moment nog steeds ergens in Libië.

Er is bijna een jaar verstreken sinds hun dochter Marisse werd vermoord door haar ex Hasèn, de vader van Isra Aksema. Het is duidelijk dat ze het meisje niet via de stille diplomatie terugkrijgen uit Libië: 'daarom voeren we actie via Vermist en de reacties zijn hartverwarmend. Duizenden mensen die voor ons bidden, ons steunen en briefkaarten sturen naar de ambassade'.

Clary wist dat Hasèn haar dochter mishandelde maar kon niet bevroeden dat hij haar zou vermoorden en Isra meenemen naar Libië: 'Marisse merkte haar zwangerschap pas na acht maanden op en Hasèn keerde haar toen de rug toe want hij wilde geen kinderen'.

Niemand weet op dit moment waar Isra verblijft. Ook of Hasèn A. werd opgepakt, blijft onduidelijk. Deze week bezochten Ger en Clary van der Burg samen met Jaap Jongbloed politiek Den Haag om steun te vragen en kaarten te overhandigen met de eis ‘Breng Isra Thuis’. Alles willen ze doen om hun kleinkind weer veilig in de armen te sluiten: 'we hopen dat Balkenende en Bot naar Gadaffi gaan om Isra op te halen'.

Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):