dinsdag, 7. juni 2005 - 17:48

Grootscheepse ontruiming hennnepkwekerijen

Dronten

Tijdens een grootscheepse actie zijn in schuurtjes en garages op het wooncentrum aan de Ganzendreef in Dronten 10 wietplantages opgerold.
<BR>
<BR>De actie begon vanochtend om 04.30 uur. Op verschillende plekken in Dronten o.a. aan de Ganzendreef en op het Industrieterrein aan de Houtwijk heeft de politie, in totaal 13 wietplantages ontmanteld en ontruimd.

Op het industrieterrein werden negen locaties bezocht. In drie loodsen zijn plantages aangetroffen. In twee panden waren de plantages inmiddels al ontmanteld.

De actie werd door de politie Flevoland in samenwerking met het Openbaar Ministerie, Gemeente Dronten, Nuon en de Brandweer. Mede naar aanleiding van een aantal meldingen die binnenkwamen via het telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem, heeft de politie besloten deze grootscheepse actie uit te voeren

Tijdens de actie werden niet alleen planten aangetroffen, ook werd in een aantal gevallen illegaal de stroom en gasleidingen afgetapt.

Op het wooncentrum aan de Ganzendreef zijn op grond van de opiumwet vier verdachten aangehouden. Zij worden op het politiebureau verhoord. De politie onderzoekt deze zaak verder en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foto's: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):