zaterdag, 26. maart 2005 - 10:29

Grootste ei

Sint-Niklaas

In het kader van het paasfeest, eens geen bericht over een ongeval of diefstal, maar heel simpel een paasei. Niet zo’n bijzonder verhaal, maar wel weer eens het iets andere nieuws, dat we dagelijks krijgen voorgeschoteld in de media. We maken voor het verhaal even een uitstapje naar het buiten-land, namelijk België. De Zeeuwse courant weet te melden dat sinds woensdag het grootste chocolade paasei uit de geschiedenis te bewonderen is op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het ei weegt ruim 1950 kilo en heeft een hoogte van 8,32m en breedte van 6,39m. Het is erkend door het Guinness Book of Records.

De paasattractie is een initiatief van een plaatselijk winkel-centrum en een Belgische chocoladeproducent, die beide meer dan 50.000 chocoladerepen verwerkt hebben in het ei. Het record van april 1996 sneuvelt hiermee. Toen was het grootste ei van 7,65m hoog in het Zuid-Afrikaanse KwaZuli-Natal te vinden.

Smullen kunnen ze niet van het paasei in Sint-Niklaas. Het blijft ruim een week in de buitenlucht staan en wordt dan vernietigd omdat het na een week niet meer eetbaar zou zijn volgens chocoladekenners.

© BON
Provincie:
Tag(s):