dinsdag, 12. april 2005 - 13:24

Grootste vrijwillige brandweerkorps verdwijnt

Zaandam

Met ingang van maandag 11 april zal het grootste vrijwillige brandweerkorps van Europa verdwijnen. Zo’n 350 vrijwilligers zullen vanaf deze week betaald worden voor hun werkzaamheden in dienst van het brandweerkorps. Omdat in het verleden meerdere keren is gebleken dat het in de huidige situatie soms niet mogelijk was, door werk- en reistijden, om een brandweerwagen tijdens daguren volledig te bemannen met vrijwillgers, is dit besluit genomen.

De professionele brandweerlieden zullen in eerste instantie starten met een dagdienst van 07.30 uur tot 17.30 uur op doordeweekse dagen. De dagdienst is ter ondersteuning aan de vrijwilligers van brandweer Zaanstad en geldt voor het gebied Zaanstad Zuid. Met de komst van de dagdienst wordt de uitruk van de brandweer overdag in dit gebied zeker gesteld. Een uitrukploeg van twaalf man zijn continu aanwezig in de kazerne. Er wordt een nieuwe kazerne gebouwd waar een waterongevallenwagen, een spuitwagen en een hoogwerker gestationeerd zullen gaan worden.

De brandweercollega’s van de dagdienst zijn in dienst van de Regionale Brandweer Zaanstreek-Waterland en verrichten daar hun hoofdtaak binnen een van de (sub)afdelingen, bijvoorbeeld bij Proactie-Preventie, Oefenen of de Technische Dienst. De uitruk vindt plaats vanaf twee locaties; het hoofdkantoor van de Regionale Brandweer Zaanstreek-Waterland op de Gerhardstraat en het Regionaal Oefencentrum op de Provincialeweg in Zaandam. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):