vrijdag, 19. augustus 2005 - 8:52

Grote brand legt loods komkommerbedrijf in de as

Grashoek

Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een loods van een komkommerbedrijf in Grashoek volledig in de as gelegd. Rond 0.30 uur brak er brand uit in een loods waar verpakkingsmaterialen en machines stonden. De brandweer ging met groot materieel ter plaatse en bestreed de brand met ruim 40 brandweermannen. Zij konden echter niet voorkomen dat de loods afbrandde.

Bij de brand zijn volgens de metingen van de brandweer geen gevaarlijks stoffen vrijgekomen. Ook hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ten tijde van de brand was niemand in het bedrijf aanwezig. De brandweer van Helden werd ondersteund door het korps uit Venlo en een groot watertransport uit Weert.

Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest. Volgens woordvoerder Huijs van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg wordt brandstichting uitgesloten.

Voor het bedrijf is de brand een grote financiële strop. Niet alleen is de loods verloren gegaan, maar nu kunnen ook de gewassen niet meer verzorgd worden. De komkommers moeten dus ook als verloren worden beschouwd. De schade loopt op tot meer dan één miljoen euro.

© BON/John Peters Foto 112Limburg
Provincie:
Tag(s):