vrijdag, 28. januari 2005 - 12:29

Grote brand of ernstig ongeluk, verdien er geld mee!

twente

Veel freelance fotojournalisten en tv-cameraploegen zullen een groot gedeelte van hun inkomsten gaan missen. Dit komt doordat ze niet meer met de hulpverleners in Nederland mee kunnen en mogen luisteren via een (politie)scanner. Een creatieve cameraman bedacht een nieuwe methode om aan het werk te blijven en opende het speciale telefoonnummer 0900-112tips. Voor elke bruikbare tip betaalt hij € 25,-.

Door de invoer van het nieuwe landelijke communicatiesysteem C2000, waar politie, ambulance, marechaussee en de brandweer gebruik van maken zal het voor fotojournalisten en tv-cameraploegen niet meer mogelijk zijn een actueel verslag te doen van een gebeurtenis of een calamiteit. Het nieuwe systeem is voor de pers niet meer toegankelijk en zal het ook niet worden, zo heeft minister Remkes in 2004 laten weten. Voorheen was het mogelijk om via een scanner met de hulpverleningdiensten mee te luisteren, maar dit is voorgoed voorbij. Door deze verandering in de communicatie van de hulpdiensten loopt de media een flink gedeelte van hun omzet mis. Cameraman Frans Strikker van SPS Media uit Hengelo heeft een speciaal telefoonnummer geopend, waar mensen hun tips van bijvoorbeeld: grote branden, zware ongelukken, moorden, bankovervallen of andere grote calamiteiten kunnen melden.

Voor elke tip die lijdt tot uitzending in een TV Programma krijgt de tipgever 25,- euro.
Voor iedereen met een GSM die dus oplet is er geld te verdienen. Het nieuwe telefoonnummer is vanaf 1 februari actief, het nummer is 0900-1128477.
Meer informatie kunt u vinden op de speciale website van Frans Strikkerwww.112tips.nl Maar natuurlijk zijn deze tips ook van harte welkom bij Blik op Nieuws.
(c) BON/ tekst: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):