maandag, 21. november 2005 - 15:44

Grote brand verwoest opvang-voorziening

Echt

Een grote brand heeft maandagmiddag een groot gedeelte van een opvangvoorziening bij de Stichting Pepijn en Paulus in Echt verwoest. De brand brak kort voor het middaguur uit in een meterkast. Op dat moment waren verschillende groepen in de gebouwen aanwezig, zowel kinderen als senioren.

Bedrijfhulpverleners van de zorgvoorziening voor verstandelijk gehandicapten reageerden adequaat op de ontstane brand. De aanwezigen werden snel en zonder paniek geëvacueerd uit het gebouw en ondergebracht in het restaurant op het terrein. Ook hebben ze geprobeerd de brand nog te blussen, maar dit lukte echter niet. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg hierbij ondersteuning van het korps uit Roermond.

Door de rookontwikkeling die naar het oosten trok, moesten twee naastgelegen gebouwen ook worden geëvacueerd, laat een woordvoerster van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg weten. Er hebben zich verder geen persoonlijk ongelukken voorgedaan. Rond 14.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Hoe groot de schade is, is nog moeilijk te zeggen, aldus de woordvoerster. Na inspectie door de verzekeraar zal daarover meer duidelijkheid komen.

Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen tijdens de brand. De directie van Pepijn en Paulus kon nog niet zeggen waar de bezoekers van de opvang vanaf dinsdag terecht kunnen.
Provincie:
Tag(s):