woensdag, 26. januari 2005 - 3:14

Grote brand verwoest paardenloods

Roermond

Een grote uitslaande brand heeft woensdagochtend in Roermond een loods met aangrenzende paardenstal totaal in de as gelegd. Rond 00:30 uur kwam bij de brandweer de melding van een uitslaande brand binnen. Het werd snel duidelijk dat het om een zeer grote brand ging. In de paardenstal, behorend tot de Beatrixhoeve aan de Maalbroek, stonden 34 paarden en lag stro. Vier paarden zijn in de vlammenzee omgekomen. De overige paarden zijn tijdig gered.

Rond 04:00 uur kon de brandweer het sein 'brandmeester' geven. De brandweer stelde alles in het werk om de Beatrixhoeve, die aan de loods vastligt, te behoeden voor de vuurzee. Ook heeft de brandweer een waarschuwing doen uitgaan van het mogelijk vrijkomen van asbest. Metingen hebben uitgewezen dat de vrijgekomen asbest geen direct gevaar voor de omgeving heeft opgeleverd.

Door de afgelegen ligging van de hoeve had de brandweer moeite om aan voldoende bluswater te komen. Uiteindelijk zijn er over een afstand van 2 kilometer blusslangen uitgerold die het bluswater vanuit een kasteelboerderij tussen Asenray en Boukoul aanvoerden.
Vanwege de grote brand heeft het brandweerkorps Roermond ondersteuning gekregen van omliggende korpsen uit o.a. Swalmen, Echt, Helden, Nederweert, Grathem, Hunsel en Venlo. Er waren acht tankautospuiten aanwezig en 80 brandweermannen om de brand te bestrijden.
© BON/foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):