donderdag, 24. maart 2005 - 15:41

Grote cocaïnevangst Leeuwarden, straatwaarde 200.000 euro

Leeuwarden

De politie Fryslân heeft donderdag 17 maart een grote drugsvangst gedaan. In een woning in het centrum van de Friese hoofdstad werd 2 kilo cocaïne met een minimale straatwaarde van 200.000 euro in beslag genomen.
<BR>
<BR>De cocaïne was op vernuftige wijze verstopt in 237 schilderijtjes. De glaasjes van de schilderijtjes waren gemaakt van de cocaïne gemend met gelatine, waardoor het op gewoon transparant glaswerk leek. Doormiddel van chemicaliën kan de cocaïne weer zichtbaar gemaakt worden.

Bij de inval heeft de politie 3 personen aangehouden en in beschuldiging gesteld voor de invoer van cocaïne. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Schiedam, die op het adres in Leeuwarden vertoefde, een 50-jarige inwoonster van Drachten en een 24-jarige Colombiaan, die in Spanje woont. De Schiedammer is inmiddels in bewaring gesteld.

De politie kreeg een tip dat de 20-jarige inwoner van Schiedam, in opdracht van een aantal Antillianen uit Den Haag, een pakket met 2 kilo cocaïne, afkomstig uit Curaçao, liet bezorgen op het adres in Leeuwarden.

De operatie werd uitgevoerd door de aanhoudingseenheid van de politie Fryslân in opdracht van het Drugsoverlastteam van de politie Midden Fryslân. Voor Leeuwarder begrippen is dit een grote vangst. Volgens een woordvoerder van de politie kunnen er nog meer aanhoudingen worden verwacht.
©BON / foto's: DASfotografie

Provincie:
Tag(s):