maandag, 12. december 2005 - 16:07

Grote drugsvangst na gebruik GSM-toestel

Maastricht

Bij een inval in een woning aan de Steegstraat in Maastricht heeft de politie zaterdag 10 december een grote partij verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De totale partij vertegenwoordigt een geschatte straatwaarde van tussen de 170.000 en 200.000 Euro.

De politie kwam het drugspand op het spoor nadat een agent in burger door een Franse vrouw was aangesproken met de vraag of zij even zijn GSM-toestel mocht gebruiken. De vrouw, die al enige tijd door de politie werd geobserveerd, zocht contact met een drugsdealer en wendde zich daarbij tot de politieman die op dat moment langs haar auto wandelde. De agent hoorde vervolgens hoe de vrouw via zijn GSM-toestel een afspraak met een dealer maakte.

Hierop zagen politieagenten hoe de vrouw even later een man ontmoette en vervolgens samen met hem naar het pand aan de Steegstraat liep. Nadat zij het pand had verlaten werd zij op verdenking van overtreding van de opiumwet aan-gehouden. Ze bleek een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich te hebben. Hierop besloot de politie om een inval in het pand te doen.

Bij de inval werden onder meer 15 kilo Afmetamine en zo'n 15.000 XTC-pillen aangetroffen. Verder werden nog meer kleinere hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Ook kon de politie de dealer aanhouden toen hij op het punt stond de woning te betreden.

Naast een hoeveelheid verdovende middelen had hij een geldbedrag van ongeveer 1000 Euro bij zich, evenals enkele GSM-toestellen. Alle verdovende middelen zijn samen met het geld en de GSM's door de politie in beslag genomen. De man is voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De Franse vrouw is inmiddels weer vrijgelaten.
Provincie:
Tag(s):