zondag, 15. mei 2005 - 18:52

Grote drukte tijdens ‘Terug in d’n Tèd Liemt’

Liempde

Midden in de Brabantse Meierij ligt het mooie dorpje Liempde (gemeente Boxtel). Veel van vroeger is er bewaard gebleven, waaronder prachtige boerderijen, dorpsgezichten en groene landerijen. In deze unieke omgeving, rond de kiosk in hartje Liempde, organiseert de vereniging ‘Terug in d’n Tèd Liemt’ Vandaag wederom haar traditionele Oldtimerdag.

De al jaren met succes georganiseerde ‘Keistampersrit Boxtel’ voor auto’s, Solexen, klassiekebrommers en motoren is samen met de Volvo Klassiekerrit onderdeel van dit evenement. Vele honderden mensen waren op het evenement afgekomen.

Het feest werd opgeluisterd met historische dorpsfiguren van de vereniging ‘Terug in d’n Tèd Liemt’ zoals de pastoor, de veldwachter, de kruidendokter, de dorpsomroeper of een groepje biddende nonnekes. De Kop van Jut was een succes bij jong en oud en midden op het plein stond een prachtige nostalgische zweefmolen. Om 10.30 uur begonnen de Volvo's aan hun 80 kilometer 'Keistampersrit' dwars door de Brabantse natuur. Ook de tientallen Solexen en ruim honderd klassieke brommers reden een toertocht door de prachtige omgeving. Het feest duurde tot laat in de middag. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):