maandag, 14. november 2005 - 11:25

Grote prijsverschillen bromfiets-kenteken

Den Haag

Er zijn enorme prijsverschillen voor het laten vervaardigen van een kentekenplaat voor een bromfiets. Dat blijkt uit een peiling die de ANWB de afgelopen weken heeft gedaan onder 60 leveranciers uit het hele land. De kosten van een kentekenplaat lopen uiteen van € 15 tot €30. Bovendien wordt voor het schouwen (keuren) een bromfiets nog eens tussen de €10 tot €25 gerekend. De ANWB vindt de prijsverschillen voor beide producten te hoog.

De bond roept leden op om de goedkopere dealers/leveranciers door te geven zodat deze op anwb.nl gemeld kunnen worden.

Met ingang van 1 januari 2007 is een bromfietskenteken verplicht. Nieuwe bromfietsen worden sinds begin september 2005 bij aflevering van zo’n kenteken voorzien. Voor het bestaande bromfietspark kunnen de eigenaren vanaf die datum (september 2005) een kenteken aanvragen. Daarvoor moet de brommer of scooter worden ‘geschouwd’ bij een erkend bedrijf onder andere om te laten vaststellen dat de betreffende tweewieler niet gestolen is. Vervolgens kan op het postkantoor een kenteken worden aangevraagd en tenslotte moet een kentekenplaat worden gemaakt.

In het gunstigste geval kost de totale operatie € 47,50 (schouwing, kentekenplaat, aanvraag kenteken). De aanvrager moet dan wel verschillende adressen af. In het meest ongunstige geval is men hiervoor bijna € 80 kwijt, zo blijkt uit navraag van de ANWB. De bond wijst er ook op dat er ook bedrijven zijn die aantrekkelijke combinatietarieven aanbieden. Het is daarbij wel zaak om vast te stellen of dit inclusief de feitelijke aanvraag van het kenteken (à € 22,50) is, of dat de aanvrager deze kosten apart moet voldoen.
Provincie:
Tag(s):