dinsdag, 7. juni 2005 - 11:17

Grote wapen-en drugsvondst

Amsterdam

Vrijdag 3 juni troffen rechercheurs in Amsterdam-West een grote hoeveelheid drugs en wapens aan. Een 43-jarige man werd als verdachte gearresteerd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Tientallen wapens, waaronder een jachtgeweer, een riotgun, handvuurwapens, munitie, nepvuurwapens en geweren, messen, traangasbusjes en stroomstootwapens zijn in beslag genomen. Behalve de wapens werd ook een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen (XTC, MDMA (grondstof voor vervaardigen van xtc) en cocaïne), enkele duizenden euro's, gestolen paspoorten en ontstekingsmechanismen voor explosieven aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld in verschillende panden aan de Osdorperweg. De verdachte, een man die veelvuldig omgang heeft met beroepscriminelen, werd in een woning aangehouden. Gelet op de hoeveelheid wapens, geld, drugs en andere verboden goederen en de beroepscriminelen waarmee de verdachte omgang heeft, is besloten de Dienst Nationale Recherche van het KLPD bij het onderzoek betrekken.
Provincie:
Tag(s):