vrijdag, 25. februari 2005 - 11:04

Gruwelijke taferelen door jagers

Waterland

Op de oproep van de afdeling Waterland van de dierenbescherming, om misstanden tijdens het jagen te melden, zijn ‘schokkende’ meldingen binnengekomen. De medewerkers van de dierenbescherming stonden versteld van de gruwelijke manier waarop sommige jagers te werk gaan.
<BR>Veel jagers zijn gezien op locaties waar jagen niet is toegestaan en waar hun aanwezigheid ook absoluut ongewenst is. De mannen gaan daarnaast ook nog eens respectloos met de gevoelens van anderen om en dat gaat de Dierenbescherming te ver. Er wordt met grote regelmaat vlak bij huizen gejaagd, waardoor de dieren die daar leven zich te pletter schrikken. En wat te denken van de kinderen die deze gruweldaden moeten aanzien?

Aangeschoten eenden laten kreperen in de kofferbak van de auto, gewonde hazen in grote aantallen in het veld achterlaten, die dan 's morgens door bewoners dood worden aangetroffen. Eén van de basisregels van de jacht is dat dieren onnodig lijden wordt bespaard. Kortom: jagers hebben de plicht om aangeschoten wild uit hun lijden te verlossen.

Dit is slechts een kleine greep uit de meldingen die zijn binnengekomen naar aanleiding van de oproep. Inmiddels zijn zowel de politie als de provincie geïnteresseerd in de uitkomst van de oproep van de dierenbescherming en willen zij alles in het werk stellen om dit soort excessen uit te bannen.

Gedupeerden of mensen die anderzijds informatie kunnen verstrekken over deze misstanden kunnen zich telefonisch melden op 06-51820744, via de e-mail op DBWaterland@hotmail.com of schriftelijk via Dierenbescherming Waterland Westerweg 70 1446 AG Purmerend o.v.v. Jacht. Uiteraard wordt vertrouwelijk omgegaan met privacygevoelige gegevens en desgewenst wordt uw melding anoniem in behandeling genomen.© BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):