dinsdag, 29. november 2005 - 18:47

Gulpense Bierbrouwers zijn verantwoorde ondernemers

Aken

De Gulpener Bierbrouwerij heeft de Euregio Milieuprijs 2005 gewonnen. Dit heeft de Aachener Stiftun Kathy Beys bekendgemaakt. De stichting reikt sinds 1995 de prijs uit aan een instelling, vereniging of bedrijf dat zich inzet voor betere leefomstandigheden, beter milieu en een duurzame ontwikkeling in de Euregio.

De Zuid-Limburgse bierbrouwer is partner in het project Economie Light van Natuur en Milieu waarin samen met bedrijven wordt gewerkt aan verduurzaming van de economie, vooral via energie- en grondstoffenbesparing. De Gulpener Bierbrouwerij brouwt al haar bieren volgens het milieukeurmerk en gebruikt hierbij uitsluitend grondstoffen uit de eigen Limburgse bodem. Daarnaast is de brouwerij verankerd met de regio; ze steunen de boeren en zetten zich in voor mens, milieu en omgeving. “Het bedrijf is een voorbeeldbedrijf als het om verantwoord ondernemen gaat�, aldus Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu.

De bierbrouwers van de Gulpener brouwerij mochten de prijs met een geldbedrag van €10.000 euro dinsdag in Aken in ontvangst nemen.
Provincie:
Tag(s):