dinsdag, 20. december 2005 - 9:37

Hagenaar opgepakt wegens gedwongen prostitutie

Leeuwarden

Een 29-jarige inwoner van Den Haag is twee weken geleden aangehouden op de Weaze (prostitutiegebied) te Leeuwarden. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar gedwongen prostitutie. Tegen de man lopen drie aangiften ter zake gedwongen prostitutie, mishandeling en bedreiging.

De verdachte gebruikte heel Nederland als zijn werkgebied, waaronder Den Haag, Nijmegen, Utrecht, Friesland en Groningen. Hij dwong de vrouwen drugs te gebruiken en voor hem te werken in de prostitutie. Deze vrouwen moesten verdiend geld afdragen aan de Hagenaar. Uit onderzoek is intussen gebleken dat de man in hotels verbleef en dat hij de vrouwen daar mishandelde. De man is in Leeuwarden voorgeleid aan de rechter-commissaris en hierna overgebracht naar de politie in Den Haag. Het onderzoek zal verder worden voortgezet en afgehandeld door de afdeling Commerciële Zeden (prostitutieteam) van de politie Haaglanden.

Het Mensenhandelinterventieteam van de politie Fryslân heeft in samenwerking met het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel te Zwolle, de politie Gelderland-Zuid en de politie Haaglanden het onderzoek verricht naar de gedwongen prostitutie (mensenhandel).
Provincie:
Tag(s):