maandag, 17. januari 2005 - 15:39

Handheld-oorlog in 2005: Nintendo DS vs. Sony PSP

Dit jaar komen er twee nieuwe handhelds uit. Vanuit de ene hoek, Nintendo, kunnen we de Nintendo DS verwachten en vanuit de andere hoek, Sony, de PSP. Verwacht wordt dat er oorlog uitbreekt tussen deze twee en de winnaar is nog lang niet bekend.

Nintendo heeft op dit moment 90% van de handheld-gamers in handen in de wereld. Dit gaat zeker veranderen nu concurrent Sony binnenkort de PSP op de markt brengt. Hier een opsomming wat we kunnen verwachten van de twee kemphanen.

De Nintendo DS
Het grote voordeel van de Nintendo DS is dat deze een zogenaamd 'touch-screen' heeft. Via een pennetje kan het beeldscherm aangeklikt worden en biedt zo het gamen een extra dimensie. Ook heeft de DS twee schermen. Zo kan het tweede scherm worden gebruikt om een landkaart te tonen of alle accessoires die je op dat moment bezit.

George Harrison, vice president van Nintendo, verwacht dat er op de komende E3-beurs in Los Angeles heel wat nieuwe spellen getoond gaan worden die gebruik maken van de unieke mogelijkheden van de DS.

De Sony PSP
De PSP lijkt qua uiterlijk op een kleinere versie van de PlayStation. Het scherm is erg groot en de eerste indrukken zijn erg goed. De PSP is vorige maand al uitgekomen in Japan en sindsdien zijn er al 500.000 verkocht.

Imago
Waarschijnlijk gaat Nintendo zich meer richten op het jongere volk. Nintendo heeft altijd al een 'cutie' voorkomen in de game-business en zal voornamelijk kleurrijke spellen gaat uitbrengen.

Sony richt zich op het wat oudere volk. Een stoer uiterlijk met volwassen games.

Het zal zeker een hete strijd wordt komend jaar en de PSP wordt zeker een geduchte concurrent op het vlak waar Nintendo nu alleenheerser is.
Categorie:
Tag(s):