donderdag, 25. augustus 2005 - 12:48

Handschoen beschermt gezondheid

Emmeloord

De gezondheid van werknemers staat voorop bij firma Beizein in Emmeloord. Het bedrijf is gespecialiseerd in het meten en analyseren van trillingen van apparaten. Een aantal machines trilt zo hard dat er maar een bepaalde tijd mee mag worden gewerkt.
<BR>
<BR>Beizein levert nu trillingdempende handschoenen, die de trilling reduceren van 20 tot zo’n 80 procent. Medewerkers kunnen langer met de machines werken en hun gezondheid wordt beter beschermd.

Sinds 1 juli is elke werkgever verplicht om bij elk trillend apparaat of machine te vermelden hoe hard het trilt en hoe ermee gewerkt moet worden. Deze trillende apparaten lopen uiteen van schuurmachines en kettingzagen tot bosmaaiers.

Bij langdurig gebruik kunnen de gebruikers last krijgen van een doof gevoel in hun vingers. Omdat Beizein de trillingen van apparaten aan de handen, armen en het lichaam meet en analyseert, was het volgens de eigenaar een logisch gevolg om ook een oplossing te bieden. ‘We meten de frequentie van een schuurmachine op en dat blijkt bijvoorbeeld 170 herz te zijn. Dan kunnen wij zeggen dat met de trillingdempende handschoenen de trilling in het lichaam tot wel 80 procent kan verminderen.’

Afhankelijk van de hoeveelheid trilling die een machine afgeeft, kan worden bepaald hoeveel langer de mensen met de handschoenen aan kunnen werken. ‘Als er bijvoorbeeld 30 procent gedempt wordt, dan kan er ongeveer twee keer langer mee gewerkt worden’, legt Zeinstra uit, 'zonder dat de gezondheid van de mensen in het geding komt.'
Provincie:
Tag(s):