donderdag, 12. mei 2005 - 21:59

Hangjongeren steken speeltoestel in brand

Haarlem

De brandweer rukte donderdagavond uit voor een speeltoestel dat in de brand zou staan aan de Werfstraat in Haarlem Noord. Het speeltoestel was eerder die dag gesloopt door de hangjongeren uit de buurt en in de brand gestoken.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling, maar met één straal hoge druk was de brand snel meester. Niemand raakte gewond.

Eerder die dag ging er al een speeltoestel op het Teylerplein in vlammen op. Bij onderzoek door politieagenten kwam uit verklaringen van diverse kinderen een 10-jarige verdachte naar voren. Die werd vervolgens met zijn vader op het politiebureau ontboden. Hij bleek daar niet alleen voor verantwoordelijk doch dat samen met nog 8 kinderen te hebben gedaan. Ook een 9 jarige jongen is inmiddels verhoord. Alle verdachten zijn tussen de 9 en 14 jaar en zullen de komende dagen op het politiebureau worden ontboden. De schade aan het toestel wordt geschat op enkele duizenden euro's. © BON / Miranda van der Sloot- Jeffrey Koper – foto’s: Rob Michel
Provincie:
Tag(s):