zondag, 30. oktober 2005 - 16:54

Hasselbaink verraadt Abramovich

Jimmy Floyd Hasselbaink, de huidige spits van Middlesbrough, doet in zijn nieuwe autobiografie een boekje open over de praktijken die Chelsea-baas Roman Abramovich erop na hield. Zijn verhaal heeft al een onderzoek van de Engelse voetbalbond als gevolg.

Een verhaal dat hij bijvoorbeeld vertelt: De spelers van Chelsea waren 50.000 pond beloofd als de halve finale van de Champions League werd bereikt. In de kwartfinale speelden ze tegen Arsenal (vorig jaar) en inderdaad, de halve finale werd bereikt. Tijdens het feest in de kleedkamer riep Adrian Mutu voor de grap: verdubbel de bonus. Abarmovic lachte en zei 'ok'.

Aan het einde van de maand werd er inderdaad niet 50.000 maar 100.000 pond bijgeschreven. Dit is echter verboden. Als bonussen worden verhoofd, moet dit aangepast worden in de contracten van de spelers. Dat is niet gebeurd en dus kan dat behoorlijke problemen voor Chelsea opleveren.

Verder vertelt Hasselbaink over de bijzondere band tussen dopingzondaar Adrian Mutu en Abramovich. Want naast het vragen om een grotere bonus, durfde Mutu sowieso meer dan de andere spelers. Privéfeestjes geven op de boot van de rijke Rus bijvoorbeeld. Voorlopig wil Chelsea nog geen commentaar geven. Voor de verkoopcijfers van het boek van Hasselbaink zullen deze voorpublicaties in ieder geval niet slecht zijn!
Categorie:
Tag(s):