vrijdag, 18. november 2005 - 22:42

Hattrick Amoah teveel voor Willem II

Het rommelt binnen de selectie van Willem II. Jos van Nieuwstadt is door trainer Robert Maaskant naar het tweede elftal verbannen en liet in de lokale pers weten dat hij voor de trainer hoopte dat de Tilburgers zouden verliezen. Zijn teamgenoten namen zijn woorden ten harte en lieten zich in de thuiswedstrijd tegen Vitesse het kaas van het brood eten.

Binnen tien minuten was het raak. Hersi legde de bal af op Amoah en de Ghanees schoot/lobte de bal over de te snel uitgekomen Moens. Geheel tegen de verhouding in kwamen de Tricolores op gelijke hoogte. Een afzwaaiend schot van Reuser werd door Smit alsnog achter Wapenaar gekopt. Scheidsrechter Bossen moest eerst voor overleg naar zijn grensrechter vanwege diens vlagsignaal voor buitenspel. De leidsman nam de juiste beslissing en keurde de treffer goed.

In de twintigste minuut was het wederom raak voor de Arnhemmers. Wederom een combinatie tussen Hersi en Amoah die tot een treffer leidde van laatstgenoemde. Het centrale verdedigingsduo van Willem II was afwezig.

Na een half uur spelen was het weer een fout in de verdediging van Willem II die een tegentreffer tot gevolg had. Van der Struijk miste een diepe bal en Amoah kon hierdoor de bal voorgeven. Doelman Moens kon net niet bij de bal en Theo Janssen tikte de bal simpel in het lege doel.

Na rust veranderde het beeld nauwelijks, Vitesse was de sterkste ploeg en het wachten was op de volgende treffer. Die viel pas in de zeventigste minuut na een voorzet van de ijverige De Mul van rechts die door Amoah werd binnen getikt. Drie minuten later was het een vrije trap van Fehér die Wapenaar verraste en via de onderkant van de lat in het net belandde.

Vier minuten voor tijd bracht Reuser met een kopbal de stand op 3-4. Het nonchalante spel van Vitesse in de tweede helft werd bijna nog afgestraft toen Willem II in de laatste minuten alles of niets ging spelen. Dembele was in de blessure tijd nog dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal ging echter voorlangs. In de stand van de Eredivisie kwam geen verandering. Vitesse blijft op de vijfde positie, Willem II vinden we terug op de voorlaatste plaats.