woensdag, 14. december 2005 - 23:03

Heerenveen bekert verder

SC Heerenveen heeft de volgende ronde in het UEFA Cup-toernooi bereikt. Met bloed, zweet en tranen moesten de Friezen daarop wachten tot de negentigste minuut. Pas toen roste invaller André Hanssen de bal snoeihard achter doelman Georgi Petkov van Levski Sofia.

Kort na rust hadden de Bulgaren nog de leiding genomen dankzij een treffer van Miroslav Ivanov. Heerenveen toonde veerkracht door al twee minuten later via Georgios Samaras langszij te komen. Vervolgens ontstond zich een zenuwslopende aanval van Heerenveen die de muur van Levski Sofia pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd deed breken.

Zelfs na het laatste fluitsignaal was Heerenveen nog niet zeker van een vervolg van het Europese avontuur. De ploeg van SC Heerenveen moest niet alleen winnen van Levski Sofia, maar tevens mocht Dinamo Boekarest niet winnen van Olympique Marseille. Pas toen bekend werd dat de Fransen met 2-1 aan het langste eind trok, kon in het Abe Lenstra Stadion het feest losbarsten.

"Eindelijk een Europese goal" , verzuchtte trainer Gertjan Verbeek voor de camera's van de NOS. "En nog moesten we wachten tot de negentigste minuut. Ja, we hebben inderdaad maar twee keer gespeeld en zijn toch verder gekomen. Het was inderdaad een rare poule."

Uit groep F, de groep van SC Heerenveen, bekeren ook Olympique Marseille en Levski Sofia door. Voor CSKA Moskou en Dinamo Boekarest is het Europese avontuur voorbij.
Categorie:
Tag(s):