zondag, 15. mei 2005 - 18:16

Heerenveen definitief Europa in

SC Heerenveen is de vierde club die Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen in de UEFA Cup. De Friezen wonnen in het Oosterpark met 2-1 van FC Groningen en zijn met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen door naaste concurrenten FC Twente en Vitesse.

Heerenveen kwam door doelpunten van Daniel Berg Hestad en Klaas Jan Huntelaar op een 2-0 voorsprong, voordat Danny Buijs een kwartier voor tijd nog tegen scoorde. De ploeg van Gertjan Verbeek hield in de resterende speeltijd zonder al teveel moeite stand.

Door de winst van SC Heerenveen was de 3-0 zege van FC Twente op AZ niet meer van belang. De ploeg van Rini Coolen scoorde via Jason Culina, Blaise N'Kufo en Daniel Majstorovic. AZ - dat het seizoen glansloos afsluit - kon daar niets tegenover stellen.

In het eigen Gelredome verloor Vitesse met 2-0 van Ajax, door doelpunten van Zdenek Grygera en Rafael van der Vaart. Ook voor Edward Sturing en de zijnen bleef een Europees avontuur op die manier buiten bereik.

Onderin de Holland Casino Eredivisie bleef de boel in evenwicht. FC Den Bosch verloor in Waalwijk met 2-0 van RKC, door goals van Maarten Martens en Thomas Vermaelen, en De Graafschap moest het onderspit delven tegen NEC. In De Goffert scoorden Bart Van den Eede en Said Boutahar (2x).

Doordat De Graafschap en FC Den Bosch allebei verloren, valt de beslissing over rechtstreekse degradatie op de laatste speeldag. Dan ontvangen de Doetinchemmers Vitesse en krijgt FC Den Bosch FC Utrecht op bezoek.

RBC Roosendaal is zeker van Nacompetitie. De ploeg van Dolf Roks won met 3-1 van Roda JC. Jesper Hakansson trof tweemaal doel, Danny Guijt een keer. Sekou Cissé scoorde tegen.
Categorie:
Tag(s):