zondag, 6. november 2005 - 17:37

Heerenveen in gala-voorstelling langs Groningen

Voorafgaand aan de derby van het Noorden hadden de FC Groningen-supporters het nog uitermate goed naar de zin. Ze arriveerden al vroeg in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen en zongen hun kelen schor. Gedurende de negentig minuten voetbal verging hen het lachen totaal.

De ploeg van trainer Ron Jans werd weggevaagd door SC Heerenveen. De Friezen hebben zichzelf helemaal hervonden getuige de gala-voorstelling van vanmiddag. FC Groningen werd met 4-0 huiswaarts gestuurd en de ene treffer was nog mooier dan de andere. Alleen het openingsdoelpunt was van 'normaal' niveau. Huntelaar kopte na vijf minuten op goal en zag de bal via verdediger Kruiswijk in het doel ploffen.

Na die treffer was Heerenveen helemaal los. Met prachtig voetbal liet het Groningen alle hoeken van het veld zien. Bosvelt zorgde voor een prachtige afsluiting van de eerste helft. Hij lobte een bal vanaf de middenlijn over een verbouwereerde Groningen-doelman Roorda. Na rust scoorde Huntelaar weer. Ditmaal met een omhaal! Het toetje kwam van invaller Samaras. De Griek omspeelde eerst zijn directe tegenstander, kwam uit op de achterlijn en passeerde daar met een schitterende voetbeweging Roorda om vervolgens vanuit een onmogelijke hoek raak te schieten.