zondag, 8. mei 2005 - 10:33

Heerenveen loopt uit in strijd UEFA Cupvoetbal

Heerenveen

SC Heerenveen is een punt uitgelopen op FC Twente in de strijd om UEFA Cupvoetbal. In het eigen Abe Lenstra Stadion speelden de Friezen met 2-2 gelijk tegen Willem II. Voor rust namen de gasten via Kevin Bobson en Iwan Redan een 0-2 voorsprong. In de tweede helft was het Michel Breuer die tweemaal doel trof voor de ploeg van Gertjan Verbeek. De talloze kansen die Heerenveen in de slotfase nog kreeg, waren niet besteed aan - vooral Giorgios Samaras.

FC Twente bewees zichzelf in Den Bosch geen dienst. Tegen de plaatselijke FC kon de ploeg van Rini Coolen geen vuist maken. Een doelpunt van Joost Volmer was voldoende voor de Bossche overwinning. Een belangrijke zege voor FC Den Bosch, die in puntental gelijk kwam met De Graafschap. De Superboeren hebben één wedstrijd minder gespeeld, maar stuiten zondag op PSV.

In Amsterdam verstevigde Ajax de tweede plaats. Doelpunten van Ryan Babel, Zdenek Grygera, Nigel de Jong en Angelos Charisteas waren voldoende om RKC met een 4-0 nederlaag terug naar huis te sturen. Ajax heeft zeven punten voorsprong op AZ, dat morgen pas in actie komt tegen ADO Den Haag.
Categorie:
Tag(s):