vrijdag, 14. januari 2005 - 17:44

Heerenveen nummer 1

Heerenveen

Vrijdag 14 januari vierde bezoekerscentrum Arqin een feestje samen met haar huurders naar aanleiding van het uitroepen door brancheorganisatie KWH, tot 'beste woonwinkel van nederland'.

Om de inwoners van de gemeente Heerenveen te laten delen in de feestvreugde was iedere huurder uit de gemeente Heerenveen afgelopen donderdag en vrijdag welkom voor een kop koffie met gebak. Alle bewoners met nummer 1 als huisnummer werden tevens getrakteerd op een prachtige bos bloemen. Alle overige bewoners kregen ook een leuke attentie.

Arqin, voortgekomen uit de vroegere Woningbouwcorporatie Heerenveen, mag zich voor de duur van twee jaar ‘beste woonwinkel van Nederland’ noemen. In de huidige vorm biedt Arqin een totaalpakket woongerelateerde diensten aan en werkt tevens klantgerichter. Rink Landman, van de afdeling Marketing en Communicatie, spreekt dan ook van “van pand naar klant�. In de toekomst hoopt Arqin haar dienstenpakket nog verder uit te breiden met diensten die volgens Landman moeten vallen onder de noemer "gemak, zorg en welzijn".

Opvallend aan het bezoekerscentrum is het ontwerp; deze is gemaakt door Luís Pires van BDG Architecten te Almere. Opmerkelijk is dat de meningen onder de Heerenveeners nogal verschilden over dit stukje architectuur: van schitterend tot afgrijselijk.
Het ontwerp is de verwezenlijking van de woorden van voormalig directeur Cees Oprins, die de ontwerper de tekenkamer instuurde met de opdracht “maak mij een kijkdoos�. Binnen vindt men enkele “cubicals� die elk een eigen thema herbergen. Dit alles onder het motto: huren, kopen en wonen, de slogan van Arqin.

©BON / foto: Mike Klompmaker
Provincie:
Tag(s):