zaterdag, 23. april 2005 - 11:29

Heerenveen slacht RBC Roosendaal

Dat SC Heerenveen twee topspitsen in huis heeft, werd vrijdagavond wel duidelijk in de wedstrijd tegen RBC Roosendaal. Het talent Klaas Jan Huntelaar en de Griek Georgios Samaras hadden het op hun heupen en scoorden allebei drie keer. Het verschil na 90 minuten was dan ook groot: 7-1 voor Heerenveen.

Huntelaar bewees vrijdagavond maar weer eens waarom sommigen hem al een van de grootste talenten van Nederland noemen. Hij behaalde een officiële hattrick en was voor rust de grote man bij de Friezen. De andere spits, Samaras, kreeg van trainer Gert Jan Verbeek een basisplaats en maakte deze na de rust dan ook meer dan waar.

RBC Roosendaal had weinig in te brengen. Alleen bij 1-0 achterstand kreeg de ploeg nog een kans om terug in de wedstrijd te komen, maar Hammond zag zijn schot belanden op de paal. Eindelijk werd de eerste voor de Brabanders gered door Donny de Groot in de 52ste minuut. Daarna was het weer Heerenveen die het spel bepaalde. Samaras scoorde nog twee keer en Nilsson bepaalde de eindstand op 7-1.

Door deze overwinning blijft Heerenveen in de race voor de vijfde plek. Deze plek geeft recht op deelname in het EUFA-Cup toernooi volgend jaar. Ook FC Twente en Vitesse strijden nog meer voor deze plek. RBC Roosendaal lijkt veroordeeld tot de nacompetitie na de nederlaag tegen Heerenveen.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):