vrijdag, 28. oktober 2005 - 22:31

Heerenveen steelt punt van Ajax

Ajax kwam agressief uit de startblokken en Heerenveen werd op eigen helft vast gezet. Anastasiou was na tien minuten dicht bij de openingstreffer, zijn schot ging echter net naast. Ook Babel had in het eerste half uur tweemaal de kans om de score te openen maar de eerste kans smoorde in de verdediging, zijn tweede ging over.

Pienaar kreeg misschien wel de mooiste kans na een stiftje van Anastasiou op Boukhari. In plaats van de bal in het lege doel te schuiven gaf de Zuid Afrikaan de Zweed Hansson de tijd om de bal alsnog te onderscheppen. Ondertussen had Trabelsi al met een verrekte hamstring het veld verlaten, zijn vervanger was Heitinga die sinds zijn rode kaart tegen ADO Den Haag niet meer in actie was gekomen.

Na rust vertekende het beeld niet. Boukhari had na vijf minuten alweer de volgende kans. De Amsterdammers bleven het overwicht behouden. Na 70 minuten kwam de eerste echte kans voor de bezoekers. Een voorzet van rechts van Nilsson werd door Huntelaar in vrije positie maar net naast gekopt.
Categorie:
Tag(s):