vrijdag, 30. december 2005 - 22:10

Heerenveen straft Ajax genadeloos af

Bezoekjes aan het Abe Lenstra Stadion lopen de laatste jaren niet bepaald goed af voor Ajax. Al werd een 5-1 van 2001 de ploeg dit jaar bespaard. Al leek er een kwartier voor tijd met een 4-0 voorsprong voor SC Heerenveen op het scorebord toch een nieuw record neergezet te gaan worden, maar Ajax vocht in de slotfase nog terug tot 4-2.

Klaas Jan Huntelaar bekroonde zijn laatste optreden in het shirt van Heerenveen met een doelpunt. Juist tegen de club, waarvan hij overmorgen werknemer wordt. In de 38e minuut kopte hij een corner van Ugur Yildirim hard binnen. De reddingspoging van Johnny Heitinga op de doellijn was onvoldoende.

Vijf minuten eerder had Georgios Samaras de Friezen al op een 1-0 voorsprong gebracht. In een lange scrimmagesituatie had onder meer Petter Hansson de lat getroffen.

Een schot van Wesley Sneijder, dat naast ging, net zoals een kopbal van Markus Rosenberg. Tot meer kansen kwam Ajax niet in de eerste 45 minuten.

Na rust ging Heerenveen door. In de 66e minuut bracht André Hanssen met een prachtige trap in de lange hoek van grote afstand zijn ploeg op 3-0. De Noor stond net enkele minuten binnen de lijnen als vervanger van Arnold Bruggink.

Dertien minuten voor tijd duwde Samaras de Amsterdammers nog verder naar onderen, door een corner koel binnen te tikken. Charisteas redde op de doellijn te laat.

Het was tekenend dat juist verdediger Johnny Heitinga de eer moest redden. Hij kopte raak uit een vrije trap van Wesley Sneijder: 4-1.
Categorie:
Tag(s):