maandag, 28. november 2005 - 0:13

Heerenveen wint in saai duel met 2-0

SC Heerenveen heeft zich goed hersteld van de nederlaag eerder deze week in het UEFA Cup-toernooi tegen Olympique Marseille. De Friezen boekten een 2-0 overwinning op hekkensluiter RBC Roosendaal en nestelden zich vaster in de vaderlandse subtop.

De amusementswaarde lag niet hoog vanmiddag. Georgios Samaras aan Heerenveen-kant was wel heel egoïstisch in zijn acties en RBC Roosendaal kon nauwelijks iets inbrengen. Net toen de Brabanders meer gingen drukken en Paul Kpaka en Ali Elkhattabi kansen op de openingstreffer kregen, sloeg Arnold Bruggink aan de andere kant toe. Hij reageerde goed op een steekpassje en schoot de bal door de benen van de vallende keeper Mark Volders: 1-0.

Na rust werden de toeschouwers ook niet bepaald verwend. Klaas Jan Huntelaar had weer last gekregen van zijn bovenbeen en bleef na 45 minuten in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Lasse Nilsson. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Henrico Drost slingerde de bal voor vanaf de rechterkant, waar de Noor Hjalte Bo Norregaard met het hoofd zijn eerste doelpunt in de Eredivisie aantekende.

RBC Roosendaal, waarbij Paul de Lange met een gezichtsmasker speelde in verband met een gebroken neus, drong daarna niet echt meer aan en blijft daardoor vast op de laatste plaats staan met slechts drie punten.