zaterdag, 16. april 2005 - 22:45

Heerenveen wint van Vitesse

In de strijd om Europees voetbal heeft SC Heerenveen uit in het Gelredome uitstekende zaken gedaan. De Friezen wonnen met 3-1 van Vitesse en gaan door deze winst de club uit Arnhem voorbij in de ranglijst.
<BR>
<BR>In een leuk duel keken de beide ploegen het nog een beetje aan in het begin, maar de 1-0 van Amoah brak de wedstrijd open. Vitesse speelde goed, maar kon het de defensie van Heerenveen niet echt moeilijk maken. Na de tegengoal ging Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker, maar ook de Friezen hadden moeite met een aanval op te bouwen. Tot de rust veranderde de stand niet.

In de tweede helft kwam Heerenveen toch op gelijke hoogte. Een mooie voorzet van Yildirim werd ingekopt door de Griek Samaras. Een paar minuten later scoorde Yildirim zelf ook met een mooi schot.

Vitesse was opgespeeld en daardoor kon Heerenveen nog een derde treffer maken: Nilsson schoot voorbij doelman Wapenaar en zette de eindstand 3-1 op het bord.